Veelgestelde vragen
1. Algemene informatie
-
Wat is de School voor Zorgprofessionals en wat doen jullie?
De School voor Zorgprofessionals is een nieuw opleidingsinstituut voor professionals in de zorg. Wij bieden praktijkgerichte trainingen en nascholing aan over actuele en complexe thema’s. In de komende maanden zijn dit gender-inclusief werken, omgaan met geweld in de zorgrelatie en de juridische kaders over de open en gesloten jeugdhulp. Onze missie is om zorgprofessionals te versterken in hun vakmanschap, zodat zij met meer vertrouwen, kennis en veerkracht kunnen werken.
Lees meer over ons.
-
Voor wie zijn jullie trainingen bedoeld?
Onze trainingen zijn bedoeld voor professionals die werken binnen het kader van de Jeugdwet en de Wet zorg en dwang: jeugdzorgwerkers, gezinshuisouders, jeugdbeschermers, jeugdreclasseerders, jeugdconsulenten, pleegzorgbegeleiders, raadsonderzoekers, Veilig Thuis-onderzoekers, gezinsbegeleiders, wijkteammedewerkers, ambulant hulpverleners, pedagogen, psychologen, gedragswetenschappers, gedragsdeskundigen, maatschappelijk werkers, medewerkers in de ouderenzorg, GGZ-medewerkers, medewerkers in de gehandicaptenzorg, (huis)artsen, verpleegkundigen, GZ-psychologen en orthopedagoog-generalisten, juristen, beleidsmakers en leidinggevenden. Ook andere professionals die werken met kinderen, jongeren, ouders, pleegouders, cliënten of naasten vinden bij ons waardevolle scholing.
-
Wat maakt jullie scholing anders dan die van andere opleiders in de zorg?
Onze trainers zijn vertrouwenspersonen in het dagelijks werkleven. Zij hebben het vertrouwen van cliënten en horen verhalen die niet aan zorgprofessionals worden verteld. Dat geeft andere informatie en inzichten; dat geven wij terug in onze trainingen. Wij putten uit de ervaringen van jaarlijks meer dan 15.000 cliënten die ons vertellen waar zij vastlopen en hoe het anders of beter kan.
Onze trainers combineren juridische, ethische en praktijk inzichten. We bieden ruimte voor reflectie, interactie en het delen van ervaringen. Onze scholing is niet alleen informatief, maar ook praktijkgericht: deelnemers gaan naar huis met nieuwe inzichten én praktische handvatten.
-
Zijn jullie trainingen geaccrediteerd of erkend
Veel van onze trainingen komen in aanmerking voor accreditatie bij relevante beroepsregisters. Voor alle trainingen zijn accreditaties in aanvraag. Op de pagina van elke training staat vermeld of en bij welke instantie accreditatie is aangevraagd of toegekend. Heb je specifieke accreditatie-eisen? Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we meer voor je doen.